Teraco tlak je prava umetniška mojstrovina na tleh, ki očara s svojo edinstveno lepoto, vzdržljivostjo in zgodovino. Pri podjetju Skosal smo prepričani, da teraco tlak predstavlja popolno rešitev za tiste, ki si želijo izjemne talne obloge s pridihom prefinjenosti.

Teraco tlak ima bogato zgodovino, ki sega že v 15. stoletje. Prvotno je bil razvit v Italiji, kjer so ga uporabljali za ustvarjanje umetniških tlakov v palačah in cerkvah. V 20. stoletju je doživel pravi razcvet in postal priljubljen v številnih javnih in komercialnih prostorih po celem svetu. Danes se teraco tlak vrača v modo in se uporablja tudi v sodobnih notranjih prostorih, kjer ustvarja izjemno elegantno vzdušje.

Teraco tlak je lahko sestavljen iz mešanice agregatov, kot so marmor, granit, apnenec ali steklene kroglice, ki so povezani z vezivom, kot je cement ali smola. Te raznolike kombinacije agregatov omogočajo ustvarjanje različnih barvnih in vzorčnih variacij teraca, ki prinašajo edinstvenost vsakemu tlaku.

Kadar teraco tlak izgubi svoj nekdanji sijaj in začne kazati znake obrabe, je čas za obnovo. Postopek obnove teraco tlaka vključuje več korakov. Najprej se tlak temeljito očisti, nato se z brušenjem in kitanjem izravna nepravilnosti. Po končanem brušenju sledi zaščitna impregnacija, ki ščiti tlak pred umazanijo.

Vrste agregatov, uporabljenih pri izdelavi teraco tlaka, vključujejo marmor, ki je znan po svoji lepoti in različnih barvah, granit, ki je zelo trpežen in odporen proti obrabi, apnenec, ki prispeva k teksturi tlaka, ter steklene kroglice, ki dajejo poseben sijaj in lesk. Kombinacija teh agregatov ustvarja neverjetne mozaik vzorce, ki prostor dvigne na popolnoma novo raven.

Za vrhunsko obnovo teraco tlaka se obrnite na nas – Skosal, kjer ustvarjamo čarobnost na vaših tleh!