Teraco

V 60. letih prejšnjega stoletja je bil teraco eden od najbolj trendi uporabljenih materialov za javne površine kot so železnice, šole in bolnišnice. Tudi v številnih starejših blokih so vselej delali teraco stopnice. Razlog je bil predvsem odlična obstojnost, enostavno vzdrževanje in trajni izgled. A toliko časa pozneje tudi takšno trajno površino zagotovo načne zob časa.

Nepravilno vzdrževanje starega teraco tlaka

Verjetno že veste, da lahko vsaka talna obloga, ki je izpostavljena veliki obremenitvi zaradi hoje po njej, hitro izgubi privlačnost in postane dolgočasna, opraskana in umazana. Tudi teraco ni izjema.

Morda so vam že svetovali uporabo premazov, da bi na stari teraco površini dosegli večji sijaj površine? A žal takšne metode prinesejo le začasne rezultate in na koncu naredijo več škode kot koristi. Da bi bila teraco tla spet videti spodobna, je potrebno vse premaze iz tal popolnoma odstraniti, nato pa z uporabo postopkov, podobnim tistim, ki se uporabljajo pri obnovi naravnega kamna, doseči zaključek, ki ne potrebuje nobenih dodatnih premazov na površini.

Dovolite, da vam Skosal omogoči sanjski teraco. Staro teraco površino obnovimo s trajnim zaključkom s sijajem, ki ga je kasneje tudi zelo enostavno vzdrževati. Oglejte si tudi postopek obnove venecijanskega teraco tlaka.


Popravilo in obnova teraco tlaka

Če je bil vaš teraco dolgo skrit pod preprogo ali kakšno drugo površino, je verjetno že vidno poškodovan z luknjami, globokimi praskami, madeži, razpokami ter drugimi poškodbami. Z našo pomočjo teraca ne boste več skrivali. Naj vas naši visoko usposobljeni strokovnjaki za teraco površine presenetijo s sodobnimi tehnikami za obnovitev površine.

Skosal v primerih večjih poškodb površin nudi tudi strokovne storitve popravila ter popolne obnove (dopolnitve manjkajočih delov) teraco tlaka.

V končnem procesu, pod odstranjeno in opraskano zgornjo plastjo, običajno odkrijemo povsem novo površino, ki ji nato s poliranjem dodamo čudovit sijaj in zaključek po vaši izbiri – žametno gladek satenast / mat lak ali sijajen, eleganten poliran zaključek. Za zaviranje penetracije prihodnjih madežev lahko nanesemo tudi posebno impregnacijsko sredstvo.

Načrtovano vzdrževanje teraco tlaka

Za teraco tla, ki so izpostavljena veliki obremenitvi, na primer šole, trgovine z živili, bolnišnice itd., toplo priporočamo tudi program rednega vzdrževanja s strani našega podjetja. Vaša tla lahko tako ves čas izgledajo odlično!

 

PRIMERI IZ PRAKSE

Popolna obnova teraco tlaka z dodanim sijajem površini.