Čiščenje kamnite površine

Veliko ljudi misli, da je kamen kot tak nemogoče poškodovati. To je seveda daleč od resnice. Kamen ima veliko potencialnih pomanjkljivosti, a ko je lepo zaščiten in vzdrževan, je njegova lepota trajna in neprimerljiva.

“Pravilo št. 1:  Če ste v dvomih, sami nikoli ne opravljajte zahtevnejšega čiščenja kamnite površine, saj jo lahko z napačnim pristopom še dodatno poškodujete.”

OLJNI MADEŽI

Obarvani oljni madež bo kamen potemnil in običajno ga je treba kemično raztopiti, da lahko vir madeža odstranimo. Nežno očistite z mehkim, tekočim čistilom za kamnito površino, v kolikor madeža ne morete odstraniti, pokličite strokovno pomoč.

ORGANSKI MADEŽI

Organske sestavine, kot so (ava, čaj, sadje, tobak, papir, hrana, urin, listje, lubje, ptičji iztrebki, lahko povzročijo rožnato rjavo obarvanje na kamnu. Obarvanje običajno izgine, ko odstranite vir madeža.

KOVINSKI MADEŽI

Madeži iz železa ali rje, so oranžne do rjave barve in sledijo obliki predmeta za obarvanje, kot so žeblji, vijaki, vijaki, pločevinke, cvetlični lonci, kovinsko pohištvo. Madeži iz bakra in brona so videti zeleni ali blatno rjavi in ​​so posledica delovanja vlage na bližnjih ali vgrajenih predmetih iz brona, bakra ali medenine. Zasušene madeže rje je zelo težko odstraniti in kamen lahko tudi trajno obarvajo.

Tudi fasadne obloge lahko izgledajo zopet kot nove!

V podjetju SKOSAL opravijo tudi strokovna čiščenja kamnitih fasad in fasadnih opek. Zaradi nevarnosti prodiranja meteorne vode v strukturo kamna in posledično navlaženja kamnite stene se priporoča, da kamnito steno tudi impregniramo z zaščitnim impregnacijskim sredstvom za kamen, ki odbija meteorno vodo. Stena tako ne vpija vode. Zaščitno sredstvo je 100% paropropustno in omogoča izparevanje notranje vlage.

Primeri iz prakse

ČIŠČENJE KAMNITE STENE

Prikaz čiščenja zunanje kamnite površine. S strokovnim pristopom površino očistili in nanesli impregnacijsko sredstvo, ki bo pripomoglo, da v prihodnje madeži ne bodo mogli pronicati v strukturo kamna.

ČIŠČENJE KAMNITIH STOPNIC

Prikaz odstranitve umazanije iz stopnic in kamnite ograje. Po odstranitvi so nanesli impregnacijsko sredstvo, ki bo strukturo površine zaščitilo v prihodnje.

ČIŠČENJE KAMNITIH OGRAJ

Prikaz čiščenja kamnite ograje. Po odstranitvi so nanesli impregnacijsko sredstvo, ki bo strukturo površine zaščitilo v prihodnje.

Za več informacij o storitvah nas kontaktirajte še danes!
Pokličite na: 041 63 88 61

ZAKAJ IZBRATI SKOSAL?

Sijaj kamna in njegov neokrnjen in razkošen videz pri uporabi talnih in pultnih površin je neprimerljiv. Negovana, dobro zaščitena in vzdrževana kamnita površina lahko prestane preizkus časa, zato lahko stare zgradbe, skulpture in zgradbe, kot sta Vatikan v Rimu, ali Panteon v Atenah še danes ohranjajo svojo lepoto in večnost.