Pogosta vprašanja in odgovori

 1. Ali je bolje popraviti poškodovane ploščice iz naravnega kamna, ki imajo razpoke, ali jih je bolje zamenjati?

Naš moto je, da vedno obnovimo in ne nadomestimo, vendar obstajajo primeri, ko so ploščice tako zelo poškodovane, da je njihova zamenjava boljša možnost. Uredimo lahko tudi samo delno zamenjavo ploščic, kar pomeni zelo velike prihranke v primerjavi z zamenjavo celotne površine. Kontaktirajte nas za ogled, kjer bomo lahko pravilno ocenili stanje in možnosti popravila  oziroma zamenjave.

 1. Moj granitni pult ni več svetleč. Ali lahko povrnemo sijaj?

V najpogostejših primerih, ko nas stranke vprašajo, zakaj njihov granitni pult ni več sijoč, se izkaže, da se je na površini naredil nekakšen film. To se najpogosteje zgodi, kadar se ne uporablja ustreznega čistilnega sredstva, ali če se granitne površine čistijo s kombinacijo vode in detergenta za posodo (to bo sčasoma povzročilo kopičenje milnega filma) Pokličite nas. Za vas imamo rešitve.

 1. Pred kratkim je čistilno podjetje na naša marmorna razlilo čistilo, ki je bilo očitno kislo, saj se je pojavilo več madežev v obliki krogov. Kaj bi priporočili kot način popravila, uporabljene materiale itd.? Bi bilo bolje nadomestiti kamen z novim, ali obstaja kakšna druga rešitev za obnovo?

V mnogih primerih, ko pride do situacij napačne uporabe čistilnih sredstev, zaščitnih sredstev ali drugih snovi, ki vplivajo na nastanek madežev na površini, se da nastala situacija rešiti z uporabo naših strokovnih postopkov obnove in ni potrebna zamenjava površine. Kontaktirajte nas za ogled, kjer bomo lahko pravilno ocenili stanje in možnosti popravila.

 1. Ali zaračunavate stroške ogleda?

V posebnih okoliščinah zaračunavamo tudi stroške ogleda, vendar vas bomo v tem primeru glede stroškov še pred ogledom obvestili.

 1. Katere so prednosti granita?

Poleg čudovitega izgleda granita, je njegova velika prednost tudi enostavno vzdrževanje in trajnost (trpežnost). Granit obstaja v različnih teksturah, čudovitih barvah in modelih. Ena od njegovih pomembnejših odlik je, da je dobro odporen na madeže, praske ter je odporen na vročino in vlago.

 1. Imam čudovito preprogo za tla, ki bi jo namestili pri vhodu. Ali bi škodovalo, če preprogo namestimo na kamnita tla?

Preproge so dobra ideja, saj z njimi lovimo umazanijo in trde delce. Vendar je treba upoštevati nekaj stvari. Zelo pomembno je, da pod preprogami uporabite držala, ki preprogo ohranijo na mestu. Drseče preproge niso le nevarne, temveč so stalen vir novih prask za površino. Izogibajte se tudi preprogam, ki so podložene z gumo ali lateksom.

 1. Naša tla so imela čudovit sijaj, ko so bila nova. Ali se lahko ta sijaj povrne?

  Da! Če vaša tla niso preveč opraskana, lahko s poliranjem površine povrnemo sijaj. Vendar pri tem postopku lahko ostanejo obstoječe praske. V primerih večjih prask in obrabe pa bi bilo potrebno površino najprej obrusiti in nato še spolirati. S tem bi površini povrnili sijaj in odličen izgled.

 2. Kako pogosto je potrebno vzdrževati kamen? Priporočate občasno, dnevno ali tedensko vzdrževanje?

  Največji krivec za poškodbe na marmorju, apnencu in drugih naravnih kamnitih tleh je umazanija, (pesek, pesek in prah,) zato je ustrezno vzdrževanje zelo pomembno. Najboljši pripomoček za čiščenje tal je suha krapa iz mikrovlaken, krpa za prah ali sesalec, ki se lahko uporablja tudi na dnevni ravni. Vlažno čiščenje se priporoča na tedenski ravni in kadar koli je pride na tleh do razlitja.