Odstranitev madežev s kamnite površine

Razlitja in madeži

V kolikor pride do razlitja na kamniti površini, zajezite razlitje s papirnato brisačo. Ne obrišite območja, saj bi tako razlitje lahko še razširili. Predel splaknite z navadno vodo in blagim milom ter večkrat sperite. Predel temeljito posušite z mehko krpo. Po potrebi ponovite. Če madež ostane, za nasvet kontaktirajte strokovnjake. Naša ekipa ima potrebno znanje in opremo za strokovno odstranitev madežev.

Na področju odstranjevanja madežev s kamnitih površin smo pomagali že številnim strankam.

Odstranjevanje madežev s kamnite površine

Identificiranje vrste madeža na kamniti površini je ključna za njegovo odstranitev. Če ne veste, kaj je povzročilo madež, se poskusite v vlogi detektiva. Odgovorite si na vprašanja, kot so: Kje se nahaja madež? Ali je v bližini rastlina, hrana, kozmetika? Kakšne barve je madež? Kakšna je oblika ali vzorec? Kaj se dogaja na območju okoli madeža? Površinske madeže lahko pogosto odstranite sami z uporabo ustreznega čistilnega sredstva za kamnito površino. Globoko obstojni ali trdovratni madeži pa bodo morda potrebovali pomoč strokovnjaka.

Vrste madežev

OLJNI MADEŽI

Obarvani oljni madež bo kamen potemnil in običajno ga je treba kemično raztopiti, da lahko vir madeža odstranimo. Nežno očistite z mehkim, tekočim čistilom za kamnito površino, v kolikor madeža ne morete odstraniti, pokličite strokovno pomoč.

ORGANSKI MADEŽI

Organske sestavine, kot so (ava, čaj, sadje, tobak, papir, hrana, urin, listje, lubje, ptičji iztrebki, lahko povzročijo rožnato rjavo obarvanje na kamnu. Obarvanje običajno izgine, ko odstranite vir madeža.

KOVINSKI MADEŽI

Madeži iz železa ali rje, so oranžne do rjave barve in sledijo obliki predmeta za obarvanje, kot so žeblji, vijaki, vijaki, pločevinke, cvetlični lonci, kovinsko pohištvo. Madeži iz bakra in brona so videti zeleni ali blatno rjavi in ​​so posledica delovanja vlage na bližnjih ali vgrajenih predmetih iz brona, bakra ali medenine. Zasušene madeže rje je zelo težko odstraniti in kamen lahko tudi trajno obarvajo.

Primeri iz prakse

ODSTRANITEV OLJNIH MADEŽEV S TALNE POVRŠINE

Prikaz odstranitve oljnih madežev s kamnite površine. Na javni površini je zaradi puščanja olja pri starejšemu avtomobilu nastal več 100 m dolg oljni madež. S strokovnim in hitrim pristopom smo uspeli madež popolnoma odstraniti s površine. Nanesli smo tudi protioljno impregnacijsko sredstvo, ki bo pripomoglo, da v prihodnje madeži ne bodo mogli pronicati v strukturo kamna.

ODSTRANITEV MADEŽA S STEBRA

Prikaz odstranitve madeža na stebru. Madež, ki je nastal zaradi vremenskih vplivov ob dolgotrajni izpostavitvi smo povsem odstranili in nanesli impregnacijsko sredstvo, ki bo strukturo površine ščitilo v prihodnje.

Za več informacij o storitvah poliranja granita, nas kontaktirajte še danes
Pokličite nas na: 041 63 88 61

ZAKAJ IZBRATI SKOSAL?

Sijaj kamna in njegov neokrnjen in razkošen videz pri uporabi talnih in pultnih površin je neprimerljiv. Negovana, dobro zaščitena in vzdrževana kamnita površina lahko prestane preizkus časa, zato lahko stare zgradbe, skulpture in zgradbe, kot sta Vatikan v Rimu, ali Panteon v Atenah še danes ohranjajo svojo lepoto in večnost.