O NAPRAVAH DRYMAT

Zakaj izbrati Drymat rešitve?

Najboljša rešitev proti vlagi je Drymat

Drymat® sistemi ponujajo edinstveno rešitev za odpravo kapilarne vlage v stanovanjskih in drugih zidanih objektih. Rezultati so vidni že po 6 mesecih delovanja naprave. Naprava ima številne prednosti, med katerimi pa moramo predvsem izpostaviti, da deluje brez kakršnih koli gradbenih posegov v objekt, se le enostavno pritrdi na steno. Naprava Drymat deluje neslišno.

In kako deluje?

Ko je Drymat naprava vključena, pošilja šibke, nizkofrekventne elektromagnetske valove v stene objekta. To spremeni naboj ionov v vodi. Nato redukcija napetosti usmeri elektroosmozno gibanje vode od zgoraj navzdol in prepreči kapilarno rast vode navzgor.

Naprava je brez izjem primerna za vse zidane objekte.

Poraba energije je približno 6 Wattov, kar bi po povprečnih izračunih za porabo električne energije, ko je cena za KWh 0.18 EUR, pomenilo, da so stroški delovanja naprave 9.5 EUR na leto.

Predvidena življenjska doba izdelka je 30 let.

Skosal je vodilni slovenski ponudnik na področju izsuševanja kapilarne vlage z elektroforeznim načinom. Smo ekskluzivni zastopniki vrhunskih nemških naprav za izsuševanje vlage Drymat. V Sloveniji naprave ponujamo že več kot 20 let.

Izsuševalci vlage Drymat

Brezžični izsuševalci vlage
DRYMAT M2030
Je odlična rešitev za izsuševanje kapilarne vlage v običajnih razmerah znotraj bivalne površine.
Naprava je primerna za izsuševanje nepremičnin v velikosti do 100 m2.
Uporaba v bivalnih prostorih: stanovanja, hiše, šole, vrtci, bolnišnice,...
VEČ O drymat m2030
Žični izsuševalci vlage drymat
DRYMAT M2030 EO+
Je odlična rešitev za reševanje težav s kapilarno vlago v zahtevnejših razmerah.
Naprava deluje v povezavi s sistemom elektrod (anod in katod), ki se namestijo v steno.
Glede na število anod je mogoče odstraniti večje površine vlage - do 150 m2 z eno napravo.
Namestitev v kletnih prostorih: hiše, šole, bolnišnice, hoteli,...
več o drymat m2030 eo+

Posledice vlage

Vlažnost zidov povzroči bivalno ali poslovno okolje neprimerno, zmanjšuje vrednost izolacije in povišuje stroške ogrevanja. Hranjena živila, oblačila, papir, usnje, les, se lahko zaradi vlage poškodujejo ali celo uničijo. Tudi večkratno prezračevanje ali uporaba osvežilnih sredstev težko uniči vonj po vlagi.

 

Razloga za nastanek vlage v vašem prostoru sta največkrat dva:

  • pomanjkljiva hidroizolacija objekta ter
  • toplotna neizoliranost objekta.

Lahko gre tudi za tretjo možnost – izliv vode zaradi počene vodovodne cevi ali dotrajane kanalizacije. V tem primeru Vam žal tudi naprava Drymat ne bi pomagala.

Vlaga je posledica površinske napetosti tekočine v ozkih poroznih prostorih gradbenega materiala in povzroča vertikalno rast vlažnosti v njih. Pri tem so tla pozitiven pol in zid negativen pol. Odvisno od premera kapilar ali por se vzpenja vlažnost do 2 m ali več visoko nad zemeljsko površino, delovanje pa se pretežno odraža na kletne in pritlične prostore. Izraziti znaki rastoče vlažnosti so vonj po trhnobi, ustvarjanje plesni, odpadanje ometa, na zunanjih in notranjih površinah pa izstopanje nitratov.

V mnogih primerih vlažnosti ne povzročajo vidne mokre površine. Povzročitelji rastoče vlage so v prvi vrsti vlažna tla, meteorne in podzemne vode. Odvisno od vzroka vlažnosti, lokacije objekta in geoloških razmer lahko nastane trajna, periodična, močnejša ali slabša zasičenost z vlago. Predvsem pri starih zgradbah, brez odvoda meteornih vod in prodnatega tampona z direktnim slojem na zid, se lahko pojavi horizontalno delovanje vode.

Fizikalni temeljni princip nastanka vlage

Zid, še posebej zidovi v starih hišah, pogosto prizadene kapilarna vlažnost, ki raste navzgor, saj manjkajo vodoravne in navpične zaporne- izolacijske plasti.

V starejši hiši z osnovno ploskvijo npr. 100 m2, ki je 2 m “podkletena”, imamo stika z zemljo na več kot 180 m2. Na tej površini se lahko vlaga privzema iz zemlje. To se zgodi zaradi površinske napetosti vode in kapilar, prisotnih v materialu, skozi katere potuje voda navzgor.