Kombinacija postopka brušenja in poliranja

Kakšen je postopek obnove starejše kamnite površine?

Rešitev za nov videz starih in obrabljenih površin 

Predstavljamo vam postopek diamantnega brušenja in poliranja naravnega kamna, s katerim dosežemo nov videz starih in obrabljenih površin, na katerih je z leti uporabe prišlo do obrabe politure (izguba sijaja) ali vidnih poškodb. Storitev se opravlja na površinah marmorjev in granitov, teraco tlakov, venecianskih tlakov, lahko tudi na betonskih površinah in na tlakih iz opeke. Lesk oziroma sijaj na kamniti površini je dosežen z mehansko obdelavo kamnite površine.

In kakšen je postopek obnove?

Diamantno poliranje je postopek obdelave naravnega kamna, kjer s strojnim poliranjem dosežemo sijajni učinek. Z diamantnim poliranjem odstranimo praske, ki na koncu niso več vidne, kar naravnim kristalom na površini dovoljuje, da efektivno odbijajo svetlobo. To je strokovno opravilo, ki zahteva izjemno potrpežljivost in izkušenost. V primerih, kadar pride do težjih poškodb kamna, se s poliranjem same površine pomanjkljivosti ne da odpraviti, zato uporabimo postopek diamantnega abrazivnega brušenja, poznanega pod imenom diamantno brušenje. Postopek se zaključi s poliranjem ali ostane le brušen, nato pa se nanese impregnacijsko zaščitno sredstvo, ki bo podaljšalo obstojnost površine v prihodnje. Zaščitno sredstvo preprečuje vstop umazaniji v strukturo kamnitega tlaka.

Skosal je vodilni slovenski ponudnik na področju brušenja in poliranja betona. Z obdelavo betonskih površin se ukvarjamo že več kot desetletje, v zadnjem času predvsem v industrijski namen in pri novogradnjah. Naši izkušeni strokovnjaki iz gradbene stroke bodo vašo obstoječo betonsko površino obdelali z diamantnim brušenjem in poliran zaključek površine uredili po vaših željah.

Generalna obnova Podpeškega marmorja, ki so ga pridobivali v nekdanjem Knezovem kamnolomu. Kamnolom je sedaj zaprt. Marmor pridobijo samo za obnove obstoječih objektov, če je to potrebno. Marmor Podpečan je temno sive in črnkaste barve-to mu daje žlahtnost in brezčasno lepoto. Pogosto je polepšan še z belim školjčnim okrasjem. Veliko zgradb v Ljubljani in drugod v osrednji Sloveniji ima postamente in razne ograje iz tega kamna.(Mineral.si).

Brušenje in poliranje visoki sijaj.

Generalna obnova kamnitega tlaka s postopkom strojnega diamantnega brušenja in poliranja do visokega sijaja.

Objavil/a Skosal s.p. – Obnovimo od temeljev do strehe dne Četrtek, 03. maj 2018